Ρωτήσαμε την πρώτη Kangoo Jumps Instructor στη Θεσσαλονίκη και μας είπε….

Ρωτήσαμε την πρώτη Kangoo Jumps Instructor στη Θεσσαλονίκη και μας είπε….

Ρωτήσαμε την πρώτη Kangoo Jumps Instructor στη Θεσσαλονίκη και μας είπε….

Μπορεί να λείπει πάνω από 20 ολόκληρα χρόνια από την πόλη μας ωστόσο είμαστε περήφανoι για την πορεία της και την εξέλιξή της!

Ο Χώρος του Fitness στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο εξελίσσεται συνεχώς και η δική μας Στέλλα είναι πάντα εκεί!

H πρωτοπόρα Γρεβενιώτισα Γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια Γυμναστηρίων Μπακαλούμη Στέλλα, μας παρουσιάζει μια διαφορετική, εκ των έσω ματιά τάση στον χώρο τoυ fitness.

Εξερευνούμε τη hot τάση των Kangoo Jumps...

Ρωτήσαμε τη δική μας Kangoo Jumps Instructor και μας είπε:

Τα kangoo jumps είναι η πιο αποτελεσματική γυμναστική που μπορείς να κάνεις

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερος κόσμος συζητά για την πιο hot ανερχόμενη τάση στη γυμναστική που φυσικά δεν είναι άλλη από τα kangoo jumps. Πρόκειται για ένα είδος αερόβιας προπόνησης που συνδυάζει μουσική, έντονες χορευτικές κινήσεις και άλματα. Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι δυο ειδικά σχεδιασμένες μπότες με ελάσματα στον πάτο που σου δίνουν ώθηση όπως το τραμπολίνο αλλά δεν καταπονούν τις αρθρώσεις και την σπονδυλική στήλη.

Στην αρχή μπορεί να σου φανεί λίγο πολύπλοκο αλλά αυτό διαρκεί 3 λεπτά μέχρι να φορέσεις τις μπότες, να σηκωθείς και μετά απλά... have fun! Φυσικά, όπως και κάθε άλλο είδος γυμναστικής, έτσι και αυτό έχει κάποιες αντενδείξεις και κανόνες τους οποίους θα πρέπει ο ασκούμενος να γνωρίζει πριν ξεκινήσει την εκμάθηση.

Όσο για τα αποτελέσματα και τα οφέλη της άσκησης αυτής; Είναι αρκετά! Αρχικά, σαν αερόβια προπόνηση σε βοηθά να βελτιώσεις την αντοχή και τη φυσική σου κατάσταση, να δυναμώσεις τον κορμό και το πόδια σου. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αρχίζεις να βλέπεις θεαματικά αποτελέσματα στο βάρος σου εξαιτίας της μεγάλης εφίδρωσης και της καύσης λίπους. Θα εντυπωσιαστείς επίσης με τη μείωση της κυτταρίτιδας η οποία μπορεί να φτάσει έως και 60-70% μείον.

Ένα άλλο κομμάτι που δεν μπορώ να παραλείψω είναι ότι αυτό το είδος γυμναστικής ανακαλύφθηκε από Καναδό γιατρό με στόχο την αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών αλλά και πρόληψη και προστασία των αρθρώσεων από μελλοντικές καταπονήσεις. Έτσι, είναι ένας πολύ ασφαλής τρόπος εκγύμνασης και επιτρέπεται σε όλους εκτός από άτομα με καρδιοαγγειακά προβλήματα και εγκυμονούσες.

Επιπροσθέτως είναι σημαντικό να αναφερθώ στο ότι ήδη από τα 5 πρώτα λεπτά η ενέργεια και η διάθεση του ασκούμενου μπορεί να εκτοξευθεί στα ύψη με τον πιο fun και χαρούμενο τρόπο. Η δυνατή μουσική, η ομάδα, οι κινήσεις , η ένταση και ο παλμός μπορεί να παρασύρουν ακόμα και τον πιο «νωχελικό» μαθητή να χοροπήδα από χαρά. Εύκολα ο μαθητής γίνεται μέρος της ομάδας και έτσι αναπτύσσεται το πνεύμα της συλλογικότητας καθιστώντας την άσκηση αυτή ένα είδος αντικαταθλιπτικού ενάντια στην νωθρότητα που επικρατεί στην σύγχρονη καθημερινότητα.

Τέλος, αν νομίζεις ότι πάνω στις μπότες είναι εύκολο να πέσεις, σε πληροφορώ ότι είναι πολύ δύσκολο! Οι μπότες είναι ειδικά κατασκευασμένες έτσι ώστε να σε βοηθούν να βελτιώσεις την ισορροπία και την ιδιοδεκτικότητά σου.

Σε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι πολύ σημαντικό να προσθέσουμε πως πρέπει να βρεις τον δάσκαλο που θα μπορεί να σου μεταδίδει τις γνώσεις του ώστε να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείς τις μπότες αλλά και φυσικά να σε ενισχύσει με την ενέργεια και τη διάθεσή του ώστε να απολαύσεις την πιο fun γυμναστική!

Ελπίζω να σε έπεισα αλλά, ακόμα και αν δεν το κατάφερα, ένα μάθημα στο Kangoo Club Thessaloniki θα σε πείσει πως πάνω σε αυτές τις μπότες μπορείς να πετάξεις!

Have Fun Getting Fit!

Μπακαλουμη Στέλλα
ΚΦΑ, Msc
Fitness4all
www.kangoo-jumps.gr
Κλεάνθους 30
Κάτω Τούμπα  τηλ. 2310.951.038

Πηγή: https://greveniotis.gr/

Share: 

Kangoo Jumps

Το Kangoo Club Thessaloniki είναι ένα Fitness club στη Θεσσαλονίκη που εξειδικεύεται στα Kangoo Jumps, στο νέο fitness trend που σου υπόσχεται ένα δυναμικό workout που θα δώσει στο σώμα σου όλα όσα θέλεις.

Επικοινωνία

Kangoo Club Thessaloniki

Κλεάνθους 30, Κάτω Τούμπα, 54453, Θεσσαλονίκη

2310 951 038

2310 951 038

info[a]kangoo-jumps.gr

www.kangoo-jumps.gr